Menü

1 Eylül 2014 Pazartesi

Portre Atölyesi - Orhan

Portre atölyesinde en çok üzerinde durduğumuz konulardan biridir arka plan. Portre fotoğraflarında arka planın verdiği detaylar bazen modelin önüne geçebilmektedir. Olması gereken yani fotoğrafı beğenmemizi sağlayan ise fonun, modeli öne çıkarması hatta vurgulamasıdır.

Modeli eğer bir obje, eşya veya aksesuar ile çekecekseniz, avantajlısınız demektir. Çünkü amacımız modelin kişiliğini, ruh halini, ne iş ile uğraştığını ve özelliklerini yansıtabilmektir. Aksesuarlar da yardımcı oyuncu gibidir.

Arka planın rengi, parlaklığı, netliği ve ışığı, portre çekiminde öncelikli karar vermemiz gereken kriterler. Stüdyo ortamında bu kriterleri kendimiz ayarlayabildiğimiz için portre çekimi için iç mekanlar daha uygun ve kolay diyebiliriz. Yine de dış mekanda doğal fon ve doğal ışıkta çekim yapmanın keyfi başkadır.

Özellikle portre çekimlerinde fotoğrafa derinlik hissini veren de arka plandır.

Tüm otoritelerin portre çekimi için ortak kararı; arka planın flu olması modeli öne çıkarır ve fotoğrafın etkileyiciliğini artırır. Bu doğrudur. Ama bunun yanında fon rengi ile modelin kıyafetinin rengi, fon ile model arasındaki mesafe gibi detayları da unutmamak lazım. Özellikle arka planın gözü yoran, karışık desenli olması bile fotoğrafın etkileyiciliğini azaltır.

Tüm bu teknik diyebileceğimiz detaylardan sonra şunu söylemeliyim; modelinizle mutlaka önceden tanışın. Hem modeliniz hem de sizin için yapacağınız çekim çok daha keyifli, sonuçları da çok daha başarılı olacaktır.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder